Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВВаксинирън съм срещу Ковид 19, решението

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВВаксинирън съм срещу Ковид 19, решението
Коментари Харесай

Проф. Кюркчиев: Решението да се ваксинирам ми отне няколко секунди

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Ваксинирън съм против Ковид 19, решението ми лиши няколко секунди. От нашия екип единствено двама отхвърлиха имунизация.

Това разяснява в ефира на бТВ проф. Доброслав Кюркчиев. 

Според мен има две групи аргументи хората да се отхвърлят от имунизацията. Първата е по-рационална и е обвързвана с това, че медикамента не е задоволително изследван, че не е минало задоволително време за тестиране. Това е по този начин несъмнено, само че в рискови обстановки се взимат рискови ограничения. Така че първата причина е съмнение във имунизациите. Втората причина е обвързвана с съмнение, че имунизацията има някакви други функици, свързани най-вече със странични дейности - заболеваемост или форма на надзор, уточни той.

 Не съм в ролята на човек, който би трябвало да пропагандира към имунизиране. Това е персонално решение. Медицинската аргументация за имунизацията е обвързвана с това да си върнем живота назад, тъй като около тази зараза другите заболявания останаха на назад във времето, а те ще се появят и то по метод, по който не сме си представяли, с цел да си платим за това втренчване в Ковид, разяснява професорът. 

Информираното единодушие за тази ваксина е нужно, защото компаниите производителки са притиснати да ги създадат в съкратени периоди и си оставят малка врата, с цел да не ги съдят, уточни той.

Смятам, че най-малко 7-8 месеца след преболедуване на Ковид няма никакъв смисъл да се имунизираме, само че в случай че го създадем, нищо кой знае какво няма да се случи, разяснява професорът. 

Трудно е да се каже кой имунитет е по-добър и дългогодишен - дали след преболедуване или от имунизацията с ваксина. Но съгласно мен изкуствено основания имунитет е по-добър, допълни той. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР